Wat gebeurt in de BASIS Sushi Workshop

Belangrijkste aan de BASIS Sushi Workshop is om met flinke trek te komen. Je begint vrij snel met het maken van een hele simpele sushi en die mag je ook gaan proeven. Zo ga je 6 verschillende sushi maken waarbij je steeds nieuwe technieken leert en je mag ze allemaal proeven. Na de 6 rondes begint de vrije ronde en kun je alles nog eens dunnetjes over doen. Je maakt zoveel sushi dat je met een volle maag vertrekt maar ook heb je sushi bij je voor thuis, misschien dat je iemand er bij mee maakt en anders kun je het zelf nog oppeuzelen.

Je krijgt een hoop achtergrondinformatie te horen en deze informatie krijg je ook op papier mee zodat je het later kunt teruglezen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je de informatie gaat vergeten, maar je kunt ook altijd met je vragen bij ons terecht.

Lees verder …

We beginnen met de nigiri sushi

Nigiri = grijpen

1 We beginnen met een aantal nigiri sushi’s om te wennen aan de kleverige sushi rijst. Nigiri’s zijn de langwerpige bolletjes rijst waar vaak een topping op zit. U leert technieken om de rijst zodanig te vormen zonder dat het overal aan blijft kleven. U krijgt van ons een sushibakje om de mooiste sushi’s die u heeft gemaakt mee te nemen. De minder goed gelukte exemplaren mag u snel opeten…!

gunkan maki bij de sushi workshop van de sushimeester


Gunkan maki

Gunkan = schip

2

Nadat we kennis hebben gemaakt met de sushirijst gaan we de Gunkan maki maken. De Gunkan maki is een sushi in de vorm van een schip. 

De Gunkan maki is iets moeilijker, maar stap-voor-stap gaat ook deze helemaal lukken.

 

Maki sushi

3

Nu voeren we de druk nog iets op en is het sushimatje aan de beurt. We maken verschillende soorten maki’s en leggen uit hoe u een sushimatje kunt gebruiken. Al die verschillende sushinamen komen aan bod tijdens de Sushi Workshop en we geven u de informatie mee zodat u het altijd kunt teruglezen. Bij de sushimatjes horen ook de norivellen, en ook daarvan vertellen we u wat de eigenschappen zijn, hoe u er mee om kunt gaan en waar u allemaal op moet letten. 

In de tussentijd bent u uw mooiste sushi’s in uw bakje aan het verzamelen en de goede tweede aan het oppeuzelen.

maki sushirol bij de sushi workshop van de sushimeester
INSIDE out sushirol bij de sushi workshop van de sushimeester


Inside out-roll !

4

U bent allang trots op uzelf, maar we gaan nog veel verder. Het is nu de beurt aan de inside-out sushi, u weet wel, die met de rijst aan de buitenkant. 

Alle technieken die u in de voorgaande sushi heeft geleerd gaat u toepassen bij de inside-out roll. Heeft u goed opgelet de vorige rondes? Uiteraard leert u bij deze sushi ook weer nieuwe vaardigheden.

Naast de nieuwe vaardigheden vertellen wij u ook de  fijne kneepjes van het opmaken en presenteren van deze rol. Uiteindelijk zijn de compositie en de presentatie net zo belangrijk als de smaak.


Rainbow Sushi rol

U staat in de finale. Nadat u de geheimen van deze sushi heeft ontdekt, zal uw leven nooit meer hetzelfde zijn. 

Niets houdt u nog  tegen om de mooiste sushi’s met de lekkerste ingrediënten op uw meest bijzondere momenten te presenteren aan familie en vrienden.

Uw familie en vrienden zullen u adoreren. Gegarandeerd !

Ondertussen merkt u dat u behoorlijk vol bent van al die sushi hapjes. 

Rainbow SUSHI roll bij de sushi workshop van de sushimeester
De start van de sushi workshop van de sushimeester

Wat als ik allergisch ben voor schaal- en schelpdieren of zwanger ben of vegetarisch ben?

6 Elke deelnemer aan de Sushi Workshop krijgt zijn eigen werkplek en eigen Japans tafelgerei. Alle ingrediënten met allergenen worden apart geserveerd. We houden zo veel mogelijk rekening met speciale wensen qua ingrediënten

De vier V’s zitten goed bij ons:
Vegetariërs, Veganisten, Vleesliefhebbers en Visliefhebbers

Sushimeester in actie tijdens de sushi workshop

Heeft u nog vragen?

We hebben vele soorten Sushiworkshops georganiseerd, kleine grote, MEGA grote, op de gekste plekken. 

Vraag er gerust op los, we hebben van alles meegemaakt.

Mail of bel ons op:
info@sushimeester.nl ,
033 – 200 30 85 ,
of vul het formulier in op de contactpagina.

Wat kost deelname?

29,00 per persoon,
bij deelname aan een Open Inschrijving

  • De BASIS Sushi Workshop duurt 3,5 uur
  • De eerste 2 uur bestaan uit 6 rondes maken en proeven, van makkelijk tot moeilijk
  • Laatste 1,5 uur is vrij maken
  • Tijdens de Workshop maak je ook Sushi om mee te nemen
  • Inclusief recepten en begeleiding als je thuis aan de slag gaat

Benieuwd naar onze Sushi recepten?

Sushi recept sushi rijst recept

Veelgestelde vragen

en antwoorden ...

We adviseren je om met heel veel trek te komen. Vrij snel na aanvang heb je je eerste makkelijkste sushi gemaakt en geproefd en volgt snel de tweede ..

We hebben een uitgebreide variatie aan ingrediënten welke apart worden geserveerd. Heb je speciale wensen, laat het ons weten en we proberen er zo veel mogelijk rekening mee te houden..

De jongste die we ooit gehad hebben was 7, en die had zeker aanleg. Mits begeleid door een volwassene mag je ze vanaf 7 jaar meenemen. Wel even opletten, de messen die we gebruiken tijdens de workshop zijn zeer scherp.

We hebben een planning die niet in beton is gegoten. Als u heel enthousiast bent, stuur ons een E-mail en dan bespreken we de mogelijkheden: info@sushimeester.nl

Jazeker ! 

As je de basis sushiworkshop hebt gevolgd kun je ook deelnemen aan de vervolg cursus. Momenteel hebben we die even gepauzeerd ivm drukte. Heel Nederland heeft recent besloten sushi te leren maken en dat merken we.

Er is ook een gevorderde cursus, daarkun je je niet voor opgeven. Daar wordt je voor uitgenodigd.