Maki Sushi rol, hoe maak je die

De Maki Sushi rol is één van de eenvoudigste sushi die je kunt maken met je sushimatje. Meestal maak je deze met één ingrediënt erin maar je kunt  ingrediënten ook combineren. De ingrediënten die er zoal in gaan zijn zalm, komkommer, tonijn maar je kunt ook typisch Japanse ingrediënten nemen. Typisch Japanse ingrediënten zijn bijvoorbeeld takuan (Japanse rettich), kanpyo (Japanse ingelegde pompoenschil) of tamago (Japanse omelet). Als je ingrediënten combineert, dan moet je er rekening mee houden dat de rol ook nog dicht moet. Als je teveel rijst en/of ingrediënten gebruikt, dan krijg je de sushi rol niet meer dicht gerold. 

Wil je veel ingrediënten combineren, dan maak je de Futo maki (dikke sushi rol). De Futo maki leggen we de volgende keer uit, stap voor stap.

 

  • Leg je sushimatje voor je met de strikjes van je af op een plat vlak, dan zorg je er voor dat de strikjes niet in de weg zitten tijdens het rollen
  • Leg een Nori zeewier vel met de ruwe zijde naar boven op de sushi mat, want de Nori zeewier vel heeft ook een gladde kant.
  • Spreid de rijst over zeewier naar alle randen behalve de bovenste rand. Laat daar een strook van 1 cm vrij van rijst want dit wordt de plakrand van de Maki Sushi rol.
  • Maak in het midden een wasabigeul en je raadt het al, smeer er een beetje wasabi in
  • Leg je ingrediënten netjes in de wasabigeul, in dit geval komkommer waarbij je zorgt voor een gelijke verdeling. De ingrediënten moeten over de hele linie even hoog zijn

Maki Sushi rol rollen

  • Til met je duimen de onderrand van de sushi mat een klein beetje op
  • Houd met je vingers de ingrediënten in de wasabi geul
  • Rol de onderrand van de sushi mat over de ingrediënten en raak met de sushi mat de strook aan die je vrij hebt gehouden van sushirijst
  • Pak nu het midden van je sushimatje vast (rechtshandigen doen dat met duim en wijsvinger van de rechterhand) en rol met de vingers van de andere hand (linkerhand in dit geval) de sushi rol

Maki Sushi rol snijden

Neem voor het snijden een scherp mes en een nat doekje

  • Maak voor elke snijbeweging het lemmet van het mes schoon en nat door de lemmet aan beide kanten langs het doekje te halen
  • Snij de Maki Sushi rol doormidden
  • Snij beide helften in 3 stukken zodat je eindigt met in totaal 6 stukken
  • Vergeet niet voor iedere snijbeweging de lemmet van je mes schoon en nat te maken anders zul je merken dat je minder soepel door de sushi heen gaat
  • Als de ingrediënten in het midden, de rijst er om heen en de zeewier daar helemaal omheen zit, dan kun je je Maki Sushi met gepaste trots presenteren

Volg ons op Social Media en blijf op de hoogte van nieuwe berichten

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *