Nori-zeewier-chips

Nori Zeewier Chips

Ben je een liefhebber van zoute snacks maar wil je een gezonder alternatief, dan is Nori Zeewier Chips iets om te proberen.

Pak een paar grote Nori Zeewier vellen (ongeveer A4 formaat), leg ze op elkaar op een grote snijplank. Besmeer de Nori Zeewier vellen aan één kant met sesamolie, sesamzaadjes en besprenkel met zeezout.
Daarna vouw je de Nori Zeewier vellen dubbel en snij je er reepjes van. Leg ze op een ovenrek en die gaan dan de oven in op 120-140 graden C.
Om knapperige Nori Zeewier vellen te krijgen, laat je ze ongeveer 10 minuten in de oven.

Als de temperatuur te hoog is dan verbranden de Nori Zeewier vellen. 

De meneer in dit filmpje smult er van:  Youtube Nori Zeewier Chips

Zo dat was mijn eerste bijdrage, ik doe er later nog wel foto’s bij, geen idee waar die zijn.

Er is ook een variant met bloem, dat wordt dan ook knapperig en één op z’n Koreaans, die maak je met een koekenpan of een grill plaat (als je die hebt).
Die ga ik eerdaags ook maken en ik maak er wel een verslagje van. Zal gelijk ook wat foto’s maken, een plaatje zegt toch meer.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *