Nori-filodeeg-snack

Nori Zeewier Filodeeg Snack

Dit is een snack recept met Nori Zeewier en Filodeeg vellen.

Je hebt nodig 5 vellen Nori Zeewier, 2 eieren, 5 vellen filodeeg die even groot zijn als de Nori Zeewier vellen, sesamzaad en een beetje (zee)zout.

Klop de 2 eieren in een kommetje en smeer een filodeeg vel aan één kant en plak een vel Nori Zeewier hierop. Smeer ook de norivel met ei en besprenkel met sesamzaad. Leg het geheel op een plek waar het plat kan liggen en herhaal alles met alle filodeeg vellen en Nori Zeewier vellen.

Als je klaar bent pak je een vel en snij met een scherp mes rechthoekige stukjes van de Filodeeg Nori vellen. Als je de vellen 3 x door de helft snijdt dan kun je van de lange repen rechthoekige stukjes snijden. 

Doe een laagje van 2 cm slaolie of een andere olie die tegen een hoge temperatuur kan, in een pan. Controleer of de temperatuur van de olie rond de 180 graden is door er een stukje filodeeg in te doen. Als het stukje deeg boven komt drijven en de olie bubbelt, dan is de temperatuur goed. 

Doe een rechthoekig stukje Filodeeg Nori Zeewier vel in de olie en bak het in ongeveer 15 – 25 seconden. Blijf er in ieder geval bij staan want het gaat krullen en de scheidslijn tussen goed en verbrand is dun.

Maak een schaal klaar met een laagje keukenrol erin zodat de snacks daar in kunnen uitlekken.

Besprenkel met (zee)zout.

Mayonnaise Wasabi saus

Een snack zijn zonder saus is als een … vul maar in, maar maak ondertussen een lekkere Wasabi Mayonnaise saus.

Japanse mayonnaise heeft de voorkeur, want die is zuurder en smaakvoller dan de meeste andere mayonnaise. Als je geen Japanse mayonnaise in huis hebt, neem je gewoon een andere mayonnaise. En je hebt ook een beetje citroensap nodig.

Doe 2 eetlepels mayonnaise in een kommetje met een theelepel wasabi poeder en een theelepel citroensap en meng dit met elkaar.

Je hebt nu een heerlijke zelfgemaakte Nori Zeewier Filodeeg snack  … lekker?

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *