Weet u het nog? Hoe moet je Sushirijst maken? En hoe maak je de Sushirollen ook alweer?

Hier kunt u de recepten downloaden, die we ook tijdens de Sushiworkshop uitdelen. Hier staat uitvoerig beschreven hoe je Sushirijst maakt en de Sushirollen. Lukt het niet, laat het weten en we geven u extra tips.

Als je het goed voorbereid hoeft het maken van Sushirijst niet langer dan een uur te duren. De meeste tijd gaat op aan het laten uitlekken van de rijst en het koken ervan. Als je een rijstkoker gebruikt heb je er helemaal geen omkijken meer naar, maar houd wel in de gaten wanneer de rijstkoker ophoudt met koken en verspringt naar de warmstand. Vanaf dat moment kun je gaan aftellen, 10 minuten.

Als het goed is heb je een dag van te voren de rijstazijn met suiker en zout al klaargemaakt. Of je hebt een kant en klaar flesje gekocht (Sushi Zu – Rice Vinegar Ready made). Kijk voor de zekerheid naar de ingrediënten of je pure rijstazijn of rijstazijn, suiker, zout combinatie (en soms zitten er ook andere ingrediënten in zoals mirin, glucosesyrup of iets dergelijks) in handen hebt. 

Zorg er ook voor dat je een ruime schaal, of iets soortgelijks hebt om de rijst te mengen. Het is heel handig als je een ventilator bij de hand hebt.

Wij maken zo vaak Sushirijst dat we wellicht de meest basale dingen vergeten hier te melden. Laat het ons vooral weten als er vragen zijn, dan kunnen we dit recept verbeteren.