VEGAN Sushiworkshop

Dairy free !

De VEGAN Sushiworkshop van de Sushimeester

We hebben een speciale VEGAN sushiworkshop. Daarin worden geen ingrediënten gebruikt van dierlijk oorsprong. Maar u bent natuurlijk geïnteresseerd in de ingrediënten die wél gebruikt worden. 

Wat is er anders bij een VEGAN sushiworkshop?

Bruine rijst, groene linzen en quinoa

1

om te beginnen in plaats van witte sushirijst gebruiken we bruine sushirijst. Deze 2 rijstsoorten zijn van dezelfde familie maar ze verschillen van elkaar. Als u daar meer over wilt weten dan kunt het één en ander hier lezen

Bruine rijst is niet het enige wat we gebruiken, want we gebruiken ook groene linzen en quinoa. Op deze manier schroeven we het eiwitgehalte omhoog ten koste van de koolhydraten.

Ook krijgt u van ons het recept mee zodat u later onze VEGAN stijl sushi rijst zelf kunt klaarmaken. Omdat de structuur van de rijst net even anders is, zijn de verhoudingen ook net even anders gewone sushirijst, maar na de workshop heeft ook deze rijst geen geheimen meer voor u.

tamagoyaki


VEGAN Tamago Omelet & VEGAN Zalm ??

2

VEGAN Tamago (Japanse omelet) en VEGAN Zalm, klopt dat wel? Jazeker, en we vertellen u hoe.

Voor de Japanse omelet gebruiken we onder andere namak zout en de zalm sensatie imiteren door gebruik te maken van vloeibare rooksmaak.

En uiteraard vertellen we hoe we dat doen en waar de ingrediënten vandaan komen.

We nemen ook een tamago pan mee, zodat we het live kunnen demonstreren. 


Vaste assortiment groente

2

De groentesoorten die tijdens de workshop langskomen zijn komkommer, avocado, lente ui, rode ui, wortel, romaine sla, gember, zoete aardappel, 

De gember en zoete aardappel hebben we alvast gekookte maar we laten tijdens de workshop zien wat we er mee doen. 

Hetzelfde geldt voor de meeste ingrediënten, zoveel mogelijk tijdens de workshop laten zien wat we er mee doen.

Je kunt dan het beste bepalen of je exact hetzelfde  maakt of gaat variëren. Dat doen wij dus ook. 


Typische Japanse Sushi groente

2

We gebruiken ook typisch Japanse ingrediënten tijdens de VEGAN Sushiworkshop, zoals ingemaakte pompoenschil (kanpyo),   ingelegde gele rettich (takuan), shiitake paddestoelen, edamame bonen en wakame zeewier.

Sommige van deze ingrediënten zijn voorbewerkt omdat daar veel tijd in is gaan zitten, maar we proberen zo veel mogelijk tijdens de workshop te laten zien hoe deze ingrediënten worden klaargemaakt.

Voordeel daarvan is dat je later zelf de eventuele toevoegingen en verhoudingen kunt bepalen.

VEGAN Japanse mayonnaise

3

U hoort vast wel eens enthousiaste geluiden  over Japanse mayonnaise, en dat heeft een hele goede reden. Japanse mayonnaise is wat zuurder en romiger dan de meeste andere mayonnaise, want er zit onder andere rijstazijn in. Rijstazijn is minder ‘hard’ dan andere azijnen en dat proef je terug in de smaak.

Waarom we u dit vertellen, we maken namelijk zelf een VEGAN versie van de Japanse mayonnaise. Deze komt uiteraard ook tijdens de VEGAN Sushiworkshop langs en we geven u uiteraard het recept mee. 

inside out rol maken
hoe maak je een sushirol


Zoveel mogelijk biologisch

4

De ingrediënten die we tijdens de VEGAN Sushiworkship gebruiken zijn zoveel als mogelijk biologisch.

Op bijgaande ingrediënten formulier ziet u een overzicht  van alle ingrediënten en of ze al dan niet biologisch zijn. We vragen aan elke deelnemer om dit formulier in te vullen, zodat we zo veel als mogelijk rekening kunnen houden met een ieders voorkeur. 


Heeft u nog vragen?

5

Heeft u vragen, of wilt u een plek reserveren. Geef het ons door via het formulier op de contact pagina

U kunt ons ook een mail sturen of bellen.

e-mail: info@sushimeester.nl

telefoon: 033 – 200 30 85

U kunt een plek altijd kosteloos annuleren tot 48 uur voor aanvang.

sushi-2112350_640

Wat kost de VEGAN Sushiworkshop?

Wat kost een deelname aan een VEGAN Sushiworkshop?

€49,00 per deelnemer

Alles op een rij

  • De VEGAN Sushiworkshop duurt ruim drie uur
  • De VEGAN Sushiworkshop is meer dan maagvullend
  • U krijgt een startersset om gelijk aan de slag te gaan
  • U kunt al een VEGAN Sushiworkshop boeken met 8 deelnemers

Hoe kunt u uw kind(eren) aanmelden?

  • Je reserveert een plek door een e-mail te sturen of te bellen. Tot 48 uur voor de VEGAN Sushiworkshop kunt u annuleren.
    e-mail: info@sushimeester.nl
    tel: 033 -200 30 85
  • Na reservering nemen we contact op voor de ingrediënten

Betalingsmethoden op de website

Veelgestelde vragen

en antwoorden ...

Jazeker, we kunnen het feestje helemaal naar wens aanpassen. We hanteren een minimum van 8 deelnemers.

Een keuken is handig, maar aan alleen tafels en stoelen hebben we in principe genoeg.

Stuur ons een mail of vul het formulier in op de contact pagina

Dit kunnen we inderdaad doen, in overleg.